maandag: 22-jul-2019 , week 29
Zon op: 5:37;  Zon Onder: 21:48
Hallum: 14:36 uur
Temperatuur: 21.7°C; Wind: 0 Bft.; ZW; Neerslag: 0.0 mm         
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen

Opgesteld op maandag 22 juli 2019 om 13.58 uur.

Geleidelijk steeds meer zon en droog. Dinsdag tropisch warm


In het noordoosten zijn nog wolkenvelden aanwezig, elders is het tamelijk zonnig met dunne sluierbewolking. Van het westen uit wordt het ook in het noordoosten in de loop van de dag steeds zonniger. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C in het uiterste noorden tot 29°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig en op de Wadden eerst nog lokaal krachtig. In de avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en is het droog. Er kan wat nevel of een ondiepe mistbank ontstaan. De temperaturen dalen naar waarden rond de 16°C. De wind is zwak tot matig en komt uit een zuidelijke richting.

Dinsdag overdag is het zonnig en met temperaturen tussen 30 en 34°C wordt het op veel plaatsen tropisch warm. Alleen in het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur met 28°C iets achter. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. Aan zee kan in de loop van de dag een wind van zee opsteken waardoor de temperatuur daar enkele graden daalt. (Bron: KNMI)